Безплатна доставка за поръчки над 50лв в рамките на град София!

Преминаване от пластмасови към картонени опаковки

Опаковката е лицето на всеки продукт и производител, така че неслучайно е важен компонент за всеки десерт. Картонените опаковки са се появили за първи път преди повече от два века. На мястото им са дошли по-късно пластмасовите изделия, които благодарение на лесното си производство се оказват предпочитани поради ниската си цена.

Днес картонените опаковки за сладкарски и захарни изделия отново са предпочитани, тъй като е актуална тенденцията към натуралност и екологичност на материалите. А и няма как да не отбележим, че нищо не подчертава така добре предимствата на един сладкиш или десерт, както качествената и красива картонена опаковка.

Ето защо от БАЧИ ДОЛЧИ решихме да предприемем стъпката от използване на пластмасови опаковки към внедряването на картонени опаковки за своите десерти.

Във вземането на това наше решение имаха немалка роля предимствата на картонените опаковки:

 • Естетика, стил, доверие. Картонените опаковки подчертават красотата на сложните десерти. Те са елегантни, с изчистени прави линии и дизайн. Избрахме популярната тенденция в екостил – картонени кутии, върху които се поставя посланието, логото на производителя, сладкаря с предпочитания към ръкописен стил на надписите. Такава картонена опаковка предизвиква асоциация и се свързва с домашно приготвените сладкиши, майсторската изработка и уникалност на всеки десерт, каквито са десертите на БАЧИ ДОЛЧИ. От тази гледна точка пластмасовите опаковки губят, тъй като предизвикват асоциация с масово производство.
 • Екологичност (опазване на околната среда). Картонът не е свързан с производство, което причинява замърсяването на околната среда. Освен това, такива опаковки бързо се разграждат. Това е важен аргумент за опазване на околната среда и ние направихме избор в полза на картонените опаковки.
 • Оптимални условия за съхранение. Картонените кутии създават оптимални условия за съхранение. Те пропускат въздух и предотвратяват образуването на конденз по вътрешната повърхност на опаковките, което позволява да останат десертите ни свежи по-дълго време.
 • Идеално запазване на оригиналния вкус и аромат – в картонените опаковки те се съхраняват идеално, а автентичния първоначален вкус и качество на продукта се усещат дълго.

Освен всички изброени предимства, спряхме се на избора на картонени опаковки пред пластмасови, защото искахме да поставим акцент върху уникалността и изключителността на нашите десерти. Да запазим невероятния им вкус свеж, съхранявайки усещането за ръчно приготвени сладкиши по домашна италианска традиция.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  Съдържание

  Бъди винаги информиран.

  Абонирай се

  Научавай първи за нашите промоции и новости!

  2023 © Baci Dolci | Created by DigiFox

  Абонирай се

  Научавай първи за нашите промоции и новости!