Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. в рамките на град София!

История

Всяка голяма реализирана мечта си има История. Нашата разказва за пътя от първото тирамису, което Радо, създателят на Baci Dolci, приготвя преди две десетилетия с класическите продукти за този десерт и щедра доза любов към вкусната храна, до верига от сладкарници и партньорска мрежа за дистрибуция на здравословните ни сладки и солени изкушения. За нас е важно да споделим първите стъпки и да те поканим да се включиш в това кулинарно пътешествие. За да правиш добре това, което обичаш, е важна именно тя – страстта. Когато забърква своето първо тирамису преди двадесетина години, Радо – създателят на Baci Dolci, няма богат кулинарен опит, нито дълбоки италиански корени. Има обаче в изобилие страст и любов към живота и храната.
Страст, един дебел тефтер с мечти и миксер за тридесет лева.

В първата рецепта за тирамису, на която можете да се насладите и до днес с Baci Dolci, Радо влага познатите съставки на класическия десерт –крехки бишкоти, неустоимо еспресо с Амарето и пухкав крем с маскарпоне. И още нещо – вдъхновение от малките ресторанти по тесните италиански улички, носещи ухание на хубава храна; от усета към простите съставки, съчетани в също толкова прости и засищащи рецепти; от домашните италиански традиции, сплотявали и сплотяващи поколения.
Радо споделя тирамисуто си за пръв път в ресторанта на негов приятел. Десертът се получава толкова хубаво, че вдъхновява Радо да продължава да търси нови сцени за своята сладка звезда. Крачка подир крачка, той обикаля магазини и заведения из цяла България. Класическото тирамису се превръща в неизменна част от менюто им, а мечтите на Радо, надраскани в стария тефтер с хрумки, придобиват ясни и безгранично постижими очертания.
В същия този тефтер една подир друга се появяват още и още неустоими рецепти – шоколадова торта с богат вкус, която Радо претворява по усет след посещение на стар софийски ресторант; и десерт Рондине/Лястовица – за която се вдъхновява от друг стар ресторант, но приготвя по свой начин, за да я направи лесна за хапване; и суфле с хрупкава фасада и нежна сърцевина, и… Където и да пътува, самоукият кулинар търси и намира вдъхновение, което превръща в нови вкуснотии по класически рецепти с модерен прочит.

Накрая тези негови рецепти заживяват и в свое местенце – първата сладкарница Baci Dolci, а след това и в още една, и още една. Ела ни на гости, за да усетиш магията на Baci Dolci – ръчно приготвени десерти, вдъхновени от безкрайни кулинарни пътешествия и необятна страст.

Защото…
За да правиш добре това, което обичаш, е важна именно тя – страстта.

Абонирай се

Научавай първи за нашите промоции и новости!

2024 © Baci Dolci | Created by DigiFox

Абонирай се

Научавай първи за нашите промоции
и новости!