Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. в рамките на град София!

Можем ли е да комбинираме шоколад и кето хранене

Парчета черен кето шоколад

Шоколадът често е забранено сладко изкушение по време на режим заради по-голямата му калоричност и съдържание на захар. Той има и по-високо съдържание на въглехидрати, затова се смята за неподходящ при спазване на кето режим на хранене.

В статията ще разгледаме възможна ли е комбинацията кето диета и шоколад и ще ти покажем варианти да консумираш шоколад, дори и ако спазваш кето режим.

Какво е кето диета

Кето диетата е диета с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати, която набира популярност през последните години. 

Въпреки че има много различни начини за спазване на кето диета, един от най-често срещаните е ограничаването на въглехидратите до 50 грама или по-малко на ден. При ниско съдържание на въглехидрати и високо на мазнини тялото е принудено да влезе в състояние на кетоза. Когато е в кетоза, то изгаря кетони, вместо глюкоза за енергия.

Доказано е, че кето диетата е ефективна за отслабване и подобряване на цялостното здраве. Сред ползите от спазване на този вид режим са подобрена умствена яснота, редуциране на възпалителни процеси в организма и стабилни нива на кръвната захар.

Но спазването на кето диета може да бъде предизвикателство, тъй като много храни с високо съдържание на мазнини съдържат и въглехидрати. 

Това затруднява консумацията на сладки храни. И все пак, има начин да се насладиш на десерт, благодарение на иновативни рецепти с кето продукти и шоколад, подходящи за този режим.

Как да включиш шоколада в кето диетата

Черен кето шоколад и звездовиден анасон
Можем ли е да комбинираме шоколад и кето хранене 4

Успешното комбиниране на шоколад и кето диета до голяма степен зависи от това какво друго консумираш през деня. Ако искаш да се насладиш на шоколад, докато спазваш кето диета, помисли за ограничаване на другите храни с високо съдържание на въглехидрати, за да не превишиш дневния си въглехидратен лимит.

Най-добрият шоколад за кето диета

Повечето сладкиши и бонбони са с високо съдържание на въглехидрати и затова трябва да бъдат ограничени при кето диета.

Така че, когато става въпрос за избор на шоколад, който се вписва в този хранителен план, ще искаш да потърсиш продукт с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на мазнини.

Такъв, например, е висококачественият черен шоколад. В зависимост от марката, 28 грама 70–85% черен шоколад съдържат около 13 грама въглехидрати и 3 грама фибри, което означава, че има около 10 грама нетни (усвоими) въглехидрати.

Това прави черния шоколад, съдържащ най-малко 70% какао, най-добрия шоколад за кето диета.

Този вид шоколад обикновено е с по-ниско съдържание на въглехидрати от млечния шоколад или други подсладени разновидности. Освен това черният шоколад съдържа по-малко захар, което може да помогне за поддържане на нивата на кръвната захар под контрол.

Понякога е възможно в него да има различни добавки, затова  винаги, когато избираш черен шоколад, проверявай етикета за допълнителни добавени захари или други въглехидрати, които могат да нарушат твоята кето диета.

Ползите от комбинирането на шоколад и кето диета

Кето шоколадови бисквити с бадеми и кокосово брашно
Можем ли е да комбинираме шоколад и кето хранене 5

Шоколад и кето диета изглежда като малко вероятна комбинация, но всъщност това може да бъде чудесен начин да се насладиш на предимствата и на двете. Кето диетата предлага различни ползи за здравето, включително загуба на тегло и подобрена умствена яснота, а шоколадът е вкусно лакомство, което също е пълно с ползи за здравето. Когато комбинираш двете, постигаш вкусен и питателен баланс в режима си.

Някои от предимствата на комбинирането на шоколад и кето диета включват:

  • Загуба на тегло: Кето диетата е насочена към редуциране и поддържане на килограмите. Добавянето на шоколад към твоята диета може да помогне да контролираш глада си за сладко и да се придържаш към плана си.
  • Подобрена умствена яснота: Доказано е, че кето диетата подобрява умствената яснота и фокуса. Благодарение на богатото си съдържание на антиоксиданти, висококачественият черен шоколад също може да помогне за подобряване на мозъчната функция.
  • Редуциране на възпаление: Кето диетата и флавоноидите в черния шоколад доказано намаляват възпаленията в цялото тяло.
  • Повишена енергия: Кето диетата повишава енергийните нива чрез стабилизиране на кръвната захар. Кофеинът и теоброминът в шоколада също подпомагат за поддържане на енергията и бодростта.
  • По-добро храносмилане: Кето диетата може да помогне за подобряване на храносмилането чрез увеличаване на производството на храносмилателни ензими. В зависимост от съдържанието на какао, черният шоколад е богат източник на минерали, антиоксиданти и фибри.

Ако търсиш вкусен и питателен начин да постигнеш здравословните си цели, помисли за комбиниране на шоколад и кето диета.

Кето шоколад и шоколадови десерти

Парчета кето шоколадов кейк и черен шоколад.
Можем ли е да комбинираме шоколад и кето хранене 6

Друга възможност за включване на шоколад в кето диетата е да си направиш собствени шоколадови лакомства у дома с кето шоколад. Това може да отнеме малко повече време, но ти позволява да контролираш всички съставки в твоя кето продукт, за да се вписват в лимита ти въглехидрати за деня. Има редица достъпни онлайн рецепти, подходящи за кето шоколадови десерти, сред които са кето шоколадово суфле, кето шоколадова торта и кето мъфини с шоколад.

За тях може да използваш кето шоколад, който е с ниско съдържание на захар и въглехидрати. Предлага се и кето шоколад под формата на чипс, който е идеален за приготвяне на десерти заради по-малките парченца. Шоколадовият чипс е лесен за разтапяне или смесване с други съставки, както и подходящ за украса на завършения десерт.

Ако искаш да хапваш вкусни кето шоколадови десерти, но те притеснява приготвянето им, можеш да избереш от различните кето десерти, които Baci Dolci предлага. Един такъв е Кето шоколадово суфле – вкусно и здравословно суфле, приготвено с качествени съставки и без захар.

Комбинацията шоколад и кето диета е възможна. Избирайки тъмен шоколад с висок процент какао или кето шоколадови десерти, можеш лесно да включиш шоколада в диетата си, без да прекаляваш.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Съдържание

    Бъди винаги информиран.

    Абонирай се

    Научавай първи за нашите промоции и новости!

    2024 © Baci Dolci | Created by DigiFox

    Абонирай се

    Научавай първи за нашите промоции
    и новости!