Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. в рамките на град София!

Торта с френски макарони – идея за луксозен празничен десерт

Празнична торта с глазура в бяло и зелено и декорация с френски макарони

Тортата прави финала на всяко празненство по-вкусен, сладък и незабравим. Независимо дали е многоетажна, или семпла и кръгла, тортата грабва вниманието на всички не само с вкус, но и с невероятна украса.

В статията ще ти разкажем как тортата с френски  макарони може да се превърне в луксозен празничен десерт, който да остави незабравим вкусен спомен дълго след отминалия повод.

Френски макарони

Зелена торта с декорация от розови френски макарони и вафлена фунийка
Торта с френски макарони - идея за луксозен празничен десерт 6

Френските макарони се смятат за капризен и труден за приготвяне десерт.

Заслуга за съвременната им версия се преписва на известната френска сладкарница Laduree, където и днес освен различни сладки изкушения могат да се открият френски макарони в невероятни вкусови комбинации.

Френските макарони представляват малки бисквитки, приготвяни с белтъци, захар и бадемово брашно, които имат надигнат лъскав купол и малки „полички“ по края. Бисквитките са слепят с пълнеж от шоколадов ганаш, сладко или маслен крем. Комбинациите от вкусове при френските макарони са невероятни, като някои от най-популярните са солен карамел, шоколад и мента, ванилия, лимон, ягода, капучино.

Френските макарони са едни от най-красиво изглеждащите малки десерти, а техните вкусове омайват всеки, който ги опита.  Те могат да бъдат персонализирани за различни поводи с фирмено лого, със страшна премяна за Хелоуин, с украса със златни ядивни бои или дори със забавни емоджи лица.

Независимо дали са в нежни пастелни цветове, с ярка окраска, шарени, или едноцветни, украсата на торта с тях определено ще придаде на десерта луксозен празничен вид.

Торта с френски макарони

Цветна празнична торта в пастелни тонове с декорация от френски макарони
Торта с френски макарони - идея за луксозен празничен десерт 7

Торта, украсена с макарони, е ярък десерт, идеален за всеки специален повод.

Добавянето на макарони към тортата е чудесен начин да ѝ придадеш по-специален вкус, заради комбинацията от хрупкавата текстура на макароните и по-лекия вкус на тортата.

Има много варианти за направа на украса на торта с френски макарони. Може да се използват единствено бадемовите бисквитени половинки, които да се разположат по края на тортата като венец, а слепени макарони да се разпръснат само отгоре. Венецът от френски макарони около основата на тортата създава ефектна украса, а резултатът е изумително красива торта, която със сигурност ще впечатли вашите гости.

Чрез използване на различни техники и инструменти може да се създаде и по-сложен дизайн, който да комбинира френски макарони с различни други елементи като свежи цветя, захарни или шоколадови декорации. Какъвто и да е поводът, тортата с френски макарони със сигурност ще бъде център на вниманието на всяко събиране.

Сватбена торта с френски макарони

Стилна двуетажна сватбена торта с декорация от цветя и френски макарони
Торта с френски макарони - идея за луксозен празничен десерт 8

Украсената с макарони торта е ярък десерт, идеален за всеки специален повод като сватбено тържество. 

Много популярни са многоетажните торти с „водопад“ от макарони, спускащ се от едната страна, или с кула от макарони, разположени на най-горния малък етаж на тортата.

Скрити сред цветя или като единствен нежен декоративен елемент към сватбената торта, френските макарони ще я превърнат в луксозен празничен десерт.

Детска торта с френски макарони

Детска празнична торта дъга с декорация от френски макарони
Торта с френски макарони - идея за луксозен празничен десерт 9

Торта в ярки цветове за детски рожден ден винаги повдига настроението на гостите. При избора на цветове за тортата е добре да се подберат такива, които подхождат и допълват тези на глазурата или на пластовете, ако е гола торта.

Чудесна идея за торта за рожден ден е популярната гола торта дъга, в която всеки блат е в различен цвят. Може да има лека глазура отгоре, шарени захарни пръчици и френски макарони в подходящи цветове. Вкусовете за макароните могат да са според предпочитанията на малкия рожденик. 

Украсата за торта с френски макарони за бебешко парти може да е в съвсем различен стил от ярката торта. Нека е в нежни пастелни нюанси на жълто, зелено, лилаво или да се съобрази с пола на бебето и да е изцяло розова или синя. Към нея могат да се добавят малки нежни рози от фондан в бяло.

Сред популярните вкусове за макарони са виолетка, малини, лешник, но за торта за бебешко парти е най-подходящо да се заложи на класически вкусове като ванилия, лимон или шоколад.

Коледна торта в червено, украсена с френски макарони

Червена торта с украса от френски макарони
Торта с френски макарони - идея за луксозен празничен десерт 10

Луксозна торта по поръчка е идеалният начин да завършиш празничната трапеза за Коледа.

Подходящ вариант е торта Червено кадифе, която да се украси с набор от изящни френски макарони в зелен цвят. Макароните могат да се разположат и като венец на върха на тортата, а към тях да се добавят класически коледни елементи като сушен портокал, канелени пръчици, борови клонки или меденки в звездовидни форми. 

Ако предпочиташ по-изчистена декорация за твоята коледна луксозна торта, може да избереш тортата да е изцяло покрита с червен маслен крем. Украсата нека включва единствено червени макарони и ядливи златни люспи с лека поръска от пудра захар, осигуряваща перфектен завършек.

Която и празнична луксозна украса да избереш, тортата с френски макарони със сигурност ще бъде хит сред семейството и приятелите!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Съдържание

    Бъди винаги информиран.

    Абонирай се

    Научавай първи за нашите промоции и новости!

    2024 © Baci Dolci | Created by DigiFox

    Абонирай се

    Научавай първи за нашите промоции
    и новости!