Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. в рамките на град София!

Специална торта за специален повод – как да поръчаме произведение на сладкарското изкуство

Специална торта с ефирна розова декорация за празник

Когато става въпрос за празнуване на важен за теб повод, тортата е идеалният начин да направиш събитието изключително. Една торта с уникална украса може да се превърне в красив основен елемент от празника.

В статията ще разгледаме кои са най-важните стъпки при поръчка на торта за празник, която да впечатли гостите с визия и вкус. Ще ти представим и най-предпочитаните торти за специални поводи.

Торта за празник

Приготвяне на специална синя торта с шоколадова глазура и горски плодове
Специална торта за специален повод - как да поръчаме произведение на сладкарското изкуство 5

В зависимост от повода, винаги има разлики в начина, по който тортата е оформена и украсена. Например тортата за сватба много често е многоетажна и  със сложни декорации, докато тортата за бебе обикновено е едноетажна и приготвена в пастелни цветове с декорация от нежни фигури.

Когато планираш тортата за празника, е много важно да вземеш предвид броя порции, които са нужни. Те ще определят размера и формата на тортата за твоя специален повод. Големите торти често се приготвят в правоъгълна форма или са многоетажни. 

От друга страна, торта за кръщене или бебешко парти с малък брой гости може да е в познатата кръгла форма, като дори се срещат и половин торти за отбелязване на навършени шест месеца.

Вторият важен фактор за торта за празник е вкусът. В зависимост от повода, хората могат да предпочетат различни видове торти. За празнуване на рожден ден ванилова торта с глазура от шоколадов маслен крем винаги е хит. За торта за сватба често се предпочита многоетажна ванилова торта, покрита изцяло с елегантен бял фондан. Лека и пухкава ванилова торта с нотка лимон може да бъде чудесен вариант и за бебешко парти.

Освен вкуса е важно да се вземат предвид и декорациите. В зависимост от събитието, тортата може да бъде украсена с плодове, истински цветя или дори ядливи декорации като захарни перли или животни от фондан.

Торта с красиво изработени декорации и баланс във вкусовете задължително се превръща в красив център на всяко тържество. Без значение от размера или вида, специално приготвена торта за празник със сигурност ще бъде вкусно и запомнящо се лакомство.

Торта за сватба

Многоетажна сватбена торта, декорирана с цветя
Специална торта за специален повод - как да поръчаме произведение на сладкарското изкуство 6

Едни от най-невероятните и често богато декорирани торти за празник са сватбените.

Сватбената торта е задължителна и много важна част от повечето сватби, а нейното разрязване представлява големият финал на събитието. Тортата за сватбата трябва да бъде персонализирана, за да отразява индивидуалния стил на двойката. Тя е идеалният начин новото семейство да изрази  своите вкусове и предпочитания.

Най-традиционният тип сватбена торта е бяла торта с бяла глазура, но влюбените могат да изберат да я персонализират с разнообразие от декорации. Например, ако двойката иска пищна декорация, може да избере тортата им да бъде украсена със захарни цветя, фондан и други ядливи декорации.

Много популярни торти за сватба са и така наречените „голи“ торти, които не са облечени във фондан и глазура. За разлика от пищно украсените торти, при тези се виждат пластовете и пълнежа, а украсата много често е минимална и включва истински цветя и сезонни плодове. Този тип торти са много нежен и изчистен вариант, подходящ за двойки, които харесват по-семпли и изчистени сватбени торти.

Торти за ергенско и моминско парти

Торта за моминско парти с декорация от бял маслен крем
Специална торта за специален повод - как да поръчаме произведение на сладкарското изкуство 7

Тортите за ергенско и моминско парти са чудесен начин да се отбележи важната промяна, която предстои в живота на годениците.

Този тип торти могат да са съвсем семпли и да включват единствено дата на сватбата или един блестящ и красив топер.

Украсата за тези торти често е с различни класически елементи, най-често изработени от захарен фондан. Тортата за ергенското парти може да има елемент смокинг, а  тортата за моминското може да е с по-женствени елементи като червило, рокля или обувка. 

Често за тортите за ергенско и моминско парти се изработва и по-закачлив дизайн, който да е символ на приключването на самостоятелния живот в името на създаването на семейство. Това може да е забавен колаж със снимка или украса с фигурки захарен фондан.

Торта за годишнина от сватба

Тортата за годишнина от сватбата е наистина специална торта. Обикновено дизайнът на тортата е вдъхновен или директно отразява сватбата с всички нейни елементи – цветове, тема на събитието, темата от поканите и др. Често тортата за годишнина може да бъде украсена с имената на двойката и датата на сватбата им, както и с всякакви други значими за тях символи.

Тортата може да бъде многоетажна, като последният най-малък етаж да представлява по-малка версия на оригиналната сватбена торта. Към тортата за годишнина от сватба обикновено се поднасят различни традиционни подаръци като цветя, бижута и гравирани подаръци.

Торта за бебе

Бебешката торта е малка и най-често кръгла торта, която е специално направена за бебешко парти или друго събитие, свързано с бебето.

Тортата за бебе най-често е в нежни пастелни цветове и включва декорации, свързани с бебето – бебешки дрехи, дрънкалки, залъгалки и бебешки буйки.

Бебешките торти могат да включват и традиционни символи като щъркел, бебешка количка или плюшено мече, както и цветни захарни поръски и бонбони.

Тортата за бебе често е украсена с глазура или фондан и има специално послание за бебето от родителите. Много популярни са и тортите за половин годинка на бебето, които представляват буквално половин кръгла торта. Както и другите торти за бебе, те могат да имат различна украса, глазура и декорация.

Торта за изписване на бебе

Торта за изписване на бебе с декорация цветя и спящо еленче
Специална торта за специален повод - как да поръчаме произведение на сладкарското изкуство 8

Тортата за новородено е популярна торта за празнуване на появата на новия член от семейството. Най-често тя е малка кръгла торта в нежни бели, сини или розови нюанси. Украсата е с бебешка тематика и може да включва топери с фигурки на бебе, звезди или дрънкалки.

Тортата може да бъде украсена и с различни форми от фондан – отпечатъци от бебешки крачета или животни, както и с ядливи цветя и брокат. Често срещано е родителите да избират да персонализират тортата с надпис на името на бебето или специално послание.

Много подходяща вкусова комбинация за тази торта е ванилови блатове с нотки лимон и шоколадов ганаш.

Торта за кръщене

Торта за кръщене е традиционна торта, която се сервира на церемонията.

Като важна част от събитието, тя обикновено е много специална и запомняща се торта, украсена най-често изцяло в бяло. Към нея може да се приготвят сини или розови рози според пола на детето, както и религиозни символи като кръст или гълъб.

Тортата за кръщене символизира вярата на семейството и на тяхната ангажираност към духовното израстване на бебето. Това също е напомняне за надеждата на родители и роднини за силно и успешно бъдеще за бебето.

Различните бебешки торти са страхотен център на всяко празненство, свързано с бебето, независимо дали е изписване, рожден ден, или кръщене. 

Специални торти за специален повод от Baci Dolci

Можеш да поръчаш специална торта за твоя повод от Baci Dolci, която да е уникално произведение на сладкарското изкуство. Ние ще обсъдим с теб как си представяш тортата – дали да има снимка, надпис, или друга украса, която считаш за задължителна за събитието.

Разбира се, ще обсъдим и вкуса, който желаеш. Твоята торта по поръчка може да е класическа, като например Шоколадов трюфел или Червено кадифе с малини, или по-модерна и здравословна като торта без захар и без глутен. Нашите торти без захар и глутен са подходящи за хора, спазващи строги хранителни ограничения, и могат да се консумират и от диабетици, и от хора с глутенова непоносимост.

Твоята торта за специален повод от Baci Dolci ще впечатли гостите ти с визия и вкус и ще направи финала на събитието ти запомнящ се.

Разказахме ти всичко най-важно за най-често приготвяните торти за празник. Ако и ти искаш да имаш торта уникално произведение на сладкарското изкуство, свържи се с нас, за да създадем твоята специална торта.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Съдържание

    Бъди винаги информиран.

    Абонирай се

    Научавай първи за нашите промоции и новости!

    2024 © Baci Dolci | Created by DigiFox

    Абонирай се

    Научавай първи за нашите промоции
    и новости!