Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. в рамките на град София!

Три вкусни идеи за десерт към обедното меню на детето

Крем брюле в купички

Едва ли има човек, който да не обича десерти, а когато говорим за деца, тяхната любов към сладките изкушения е ненадмината. Яденето на десерт за тях е малък празник, на който се наслаждават от сърце. 

Често съставянето на детско меню и избирането на десерта към него, който да е едновременно вкусен и здравословен, е трудна задача. Приготвянето на такъв десерт отнема време и усилия, а понякога създава истинска бъркотия без да се получи желаният резултат. 

Ако имаш идеи за детско меню, но нямаш идеи за десерти, то тази статия е за теб. В нея ще ти предложим три лесни и вкусни десерта от Baci Dolci, които децата ще заобичат още от първата хапка. Те се приготвят бързо, без излишно суетене в кухнята, вкусни са и най-важното – здравословни. 

Идеи за лесни десерти за деца

Приготвянето на десерт е занимание, което изисква доста усилия. Подбирането и набавянето на качествени продукти отнема време, а правилната технология на приготвянето му понякога изисква отделяне на повече от един ден.

Знаем, че да направиш правилния избор на десерт е сложна задача, затова ти даваме три идеи за лесни десерти за деца, които се приготвят бързо и не изискват от теб да имаш кулинарния умения. Всичко, което ти трябва, е фурна и малко въображение за декорацията, в която можеш да включиш и детето. 

Крем брюле

Няма как да не започнем с френското сладко изкушение – крем брюле. То е любим десерт на редица поколения. Неговият богат и фин вкус, допълнен от леко карамелизирана кафява захар отгоре, го прави подходящ към обедното меню на децата. 

Кремът е лесен за приготвяне, не изисква почти никакви усилия, спестява време и най-важното – не оставя след себе си бъркотия. За да подариш това изкушение на детето си, просто трябва да изсипеш крема от Baci Dolci в желаните от теб формички и да изпечеш на водна баня. Остави го да се охлади и е готов за сервиране. 

Десертът би изкушил не само децата, но и възрастните. Може да го гарнираш с топка ванилов сладолед и малко пресни плодове като ягоди, малини или боровинки.

Класически крем панакота

Крем Панакота с ягодова заливка.
Три вкусни идеи за десерт към обедното меню на детето 3

След френското изкушение те пренасяме в красива Италия с класически крем панакота. Със своя богат вкус тази млечна наслада доказва, че умело съчетаните прости съставки могат да се превърнат в истински шедьовър.  

За този десерт не само не са нужни кулинарни умения, но дори не се налага и да пускаш фурната, тъй като не изисква печене. Просто трябва да го изсипеш в желаните от теб формички и да го оставиш да се стегне в хладилника.

Освен това може да го декорираш с пресни плодове, натрошени ядки или конфитюр по твой избор. Кремът за десерт ще стане любим не само на малчуганите, но и на цялото семейство.

Ванилови и шоколадови мъфини

Шоколадови и ванилови мъфини с глазура
Три вкусни идеи за десерт към обедното меню на детето 4

Третата ни идея за вкусен десерт са шоколадови и ванилови мъфини от Baci Dolci, които са лесни за приготвяне. Единственото, което трябва да направиш, е да ги изпечеш в предварително загрята фурна за няколко минути. След това може да ги украсиш по твой вкус или да дадеш шанс на детето да покаже своята креативност върху мъфините.

Ако искаш по-здравословна гарнитура, използвай кето шоколадов чипс без захар и глутен от Baci Dolci. Поръси го върху мъфините преди изпичане. Друг вариант е да се разтопи и изпечените мъфини да се полеят или топнат в него.

Със своя пухкав външен вид и пленяващ аромат те ще съберат край масата всички членове на семейството. 

Идеи за десерти без глутен и захар

Ако имаш идея за десерт, но по някаква причина децата не могат да консумират глутен и захар, то това не бива да е пречка.

Десертите на Baci Dolci са създадени с грижа за всеки, чието здравословно състояние не позволява консумацията на тези две съставки. Със своите внимателно избрани и качествени продукти ние доказваме, че десертите могат да бъдат здравословни и вкусни. 

Класическите десерти крем брюле и крем панакота имат и своите кето варианти, които са с ниско съдържание на въглехидрати и не съдържат глутен и захар. 

Въпреки че тези две съставките не присъстват в десертите, те са също толкова вкусни, колкото и класическите. 

Представихме ти няколко чудесни идеи за десерти, които спокойно може да добавиш към детското меню. Те не отнемат много време за приготвяне и няма нужда да стоиш дълго време в кухнята, опитвайки се да направиш перфектния десерт за твоето малко съкровище. 

Не губи време в търсене на съставките за вкусен десерт, а го поръчай бързо и лесно от нашия сайт.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Съдържание

    Бъди винаги информиран.

    Абонирай се

    Научавай първи за нашите промоции и новости!

    2024 © Baci Dolci | Created by DigiFox

    Абонирай се

    Научавай първи за нашите промоции
    и новости!