Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. в рамките на град София!

Защо да изберем веган десерт дори ако не сме вегани

Веган десерт без захар с малини и шоголад

Веган десертите са апетитна и здравословна алтернатива на традиционните десерти. Разнообразието от веган рецепти, по които се приготвят невероятни лакомства, дава възможност да опиташ нещо различно дори и ако не спазваш веган режим на хранене.

Не пропускай да опиташ веган десертите, които ще ти предложим в статията. Те ще ти дадат възможност да пробваш вкусове, различни от класическите комбинации.

Какво представляват веган десертите

Сурови веган бонбони трюфел
Защо да изберем веган десерт дори ако не сме вегани 4

Какво ядат веганите е често срещан въпрос. Веган храненето изключва всички животински продукти. При този режим на хранене не са позволени меса от риба, птици, дивеч, както и млечни продукти и яйца.

Веганите също така не ядат и продукти като желатин и някои вид захари, защото съдържат съставки от животински продукти. Понякога от този режим на хранене се изключва и медът, като знак на протест срещу експлоатирането и лошите практики при отглеждане на пчелите.

Веган десертите са чудесен вариант за тези, които търсят по-устойчив и етичен вариант за хранене. 

В основата на веган диетата, следователно и в повечето веган рецепти, са плодове, зеленчуци, зърнени, бобови и други храни от естествени растителни източници.

Веган десертите най-често се приготвят с растителни съставки, като:

  • веган масла;
  • ядкови млека, масла и брашна;
  • ядки;
  • какао;
  • рожков;
  • плодове, зеленчуци;
  • веган подсладители – кленов сироп, стевия и др.

Веган десертите са умерено сладки и изпълнени с аромати и вкусове. Ако в тях са вложени качествено подбрани съставки, които се балансират вкусово, веган десертите могат да са също толкова изкушаващи и засищащи на сладост, колкото и традиционните десерти.

Използваните непреработени естествени съставки ги прави не само по-диетични и полезни, но води до постигането на интензивен и запомнящ се вкус.

Пример за отличаващ се веган десерт е шоколадовият мус с авокадо. Това е една от най-лесните и бързи за приготвяне веган рецепти, която се радва на голяма популярност. Рецептата позволява промени и различни добавки, но основата е какао, подсладител и узряло авокадо. Съставките се смесват добре в робот, полученият мус се изсипва в купички и се оставя да се охлади. Може да се поръси с настърган веган шоколад или с листенца мента.

Веган шоколад

Парче сурова веган шоколадова торта
Защо да изберем веган десерт дори ако не сме вегани 5

Веган шоколадът е вид шоколад, направен изцяло без животински продукти. Прави се само с растителни съставки като какаово масло, захар и ванилия. 

Веган шоколадът често се приготвя с какаови зърна от Fair Trade производства, което гарантира, че производителите на какао получават справедливо възнаграждение за тяхната упорита работа. Освен това някои веган производители на шоколад правят продуктите си с органични съставки, като гарантират, че шоколадът е без изкуствени аромати, оцветители и консерванти. Веган шоколадът може да се открие в различни форми, включително блокчета, чипс и шоколад за печене. Може да се консумира като топла напитка – горещо какао или веган горещ шоколад. Използва се и за направата на различни вкусни десерти като веган шоколадов мус, веган брауни и веган шоколадова торта.

Защо да изберем веган десерт

Веган шоколадов пудинг
Защо да изберем веган десерт дори ако не сме вегани 6

Веган десертите са чудесна алтернатива за вегани или хора, които трябва да спазват по-строги хранителни ограничения.

Изпробването на един вкусен веган десерт или веган шоколад дава възможност да опиташ нещо различно на вкус. Те често се правят с по-здравословни съставки като плодове, ядки, нерафинирани захари и пълнозърнести храни, които не са преработени и осигуряват множество ползи за здравето. 

Тези съставки са пълни с витамини, минерали и антиоксиданти, които могат да помогнат за укрепване на имунната система, подобряване на храносмилането и намаляване на риска от хронични заболявания. Освен това веган десертите често са с по-малко захар и калории от техните не-вегански аналози, което ги прави чудесен вариант за всички, които искат да поддържат оптимално тегло.

Веган десертите често се правят без никакви рафинирани мазнини, изкуствени аромати, оцветители и други нездравословни добавки. Получава се питателно лакомство, което е здравословно и засищащо.

И не на последно място, веган десертите са с етичен произход, което означава, че при производството им не са наранени животни. Това прави веганските десерти не само по-здравословен вариант, но и по-хуманен.

Веган десертите могат да бъдат също толкова вкусни, колкото традиционните десерти. Дори и да не спазваш веган режим на хранене можеш да експериментираш с веган рецепти и да се насладиш на нови вкусови комбинации, които не само да подсладят деня ти, но и да са полезни за теб.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Съдържание

    Бъди винаги информиран.

    Абонирай се

    Научавай първи за нашите промоции и новости!

    2024 © Baci Dolci | Created by DigiFox

    Абонирай се

    Научавай първи за нашите промоции
    и новости!