Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. в рамките на град София!

Как да приготвим бързо страшни, вкусни мъфини за Halloween

С наближаването на края на месец октомври идва и Хелоуин. Този ден е един изключително вкусен празник за децата, защото се раздават бонбони и страшно украсени сладки изненади.

Но със забързаното ежедневие организирането на сладка изненада за Хелоуин, независимо дали за парти, или просто за забава на детето у дома, може да се превърне в трудоемка задача, за която времето все не стига.

Затова в статията ще ти покажем как бързо и лесно да направиш мъфини за Хелоуин у дома. Те ще са страшно вкусни и здравословни, а в тяхната украса можеш да включиш и детето и да го оставиш да развихри въображението си.

Ванилови и шоколадови мъфини за Хелоуин

Приготвянето на красиви и вкусни мъфини за Хелоуин може да се превърне в забавно приключение за всички у дома, защото те са сред сравнително лесните за направа десерти.

Най-важно е да имаш време и качествени продукти, за да можеш спокойно да пресееш сухите съставки в една купа и да разбъркаш добре мокрите в друга. Накрая да пристъпиш към обединяване на двете смеси.

В случай, че вече имаш опит с печене на десерти с дете у дома, знаеш, че един по-лесен десерт може да се превърне не само в изпитание за нервите ти, но и дори да застраши целостта на кухнята ти.

Затова, ако искаш да приготвиш страшни мъфини, но се притесняваш дали ще ти стигне времето, възможностите или търпението, може да използваш готови мъфини, приготвени с качествени съставки.

Предлагаме ти няколко варианта на мъфини, приготвени от Baci Dolci, които са невероятно вкусни:

Шоколадовите и ванилови мъфини са по шест броя в хартиени формички, които само трябва да изпечеш за около 25 минути.

Мъфините с шарена глазура са по четири броя и за тях дори няма нужда да пускаш фурната. Трябва само да ги оставиш на стайна температура за около час и са готови за украса. Тяхната красива шарена глазура може да послужи за чудесна основа за различните украси за празника.

Украса за мъфини за Хелоуин

Мъфини за Хелоуин с украса от шарени топчета, тиква и шоколадова заливка
Как да приготвим бързо страшни, вкусни мъфини за Halloween 5

Вариантите за украса на вече приготвените мъфини са наистина безброй.

Докато прясно изпечените мъфини се охлаждат, а от тях в цялата кухня се носи ухание на ванилия или шоколад, можеш заедно с детето да приготвиш различните украси.

За украса на хелоунски мъфини може да използваш:

  • Черен шоколадов чипс;
  • Сладкарска сметана – готова за употреба в спрей или в кутия, която трябва да се разбие с миксер;
  • Хартиени формички с десен за Хелоуин;
  • Захарни поръски с хелоуински елементи като паяци, прилепи и други;
  • Желирани бонбони с хелоуински елементи като паяци, прилепи, тикви, червеи;
  • Хелоуински топери за мъфини;
  • Готов крем за сладкиши с вкус по избор (например шоколад, ванилия, ягода).

Украса за мъфини за Хелоуин с поръски и желирани бонбони

Една от най-лесните и бързи украси, подходяща и забавна за направа и от деца, е с крем за сладкиши. След като се разбие за няколко минути с миксер, кремът е готов за украса на мъфините. Може да се сложи в силиконов или еднократен пош, с който да се нанесе, или да оставиш детето да го сложи върху мъфина директно с лъжица.

Върху крема може да се поръсят шарени захарни пръчици, които да го покрият изцяло. Над тях може да добавите от желираните страшни бонбони. Дали ще е една тиква, голям паяк, или червейчета, нека детето да развихри въображението си и да реши колко и какви да са елементите.

Украса за мъфини за Хелоуин с шоколадов чипс

Мъфини - духчета с очички от шоколадов чипс
Как да приготвим бързо страшни, вкусни мъфини за Halloween 6

Втори бърз и забавен вариант за украса е да направите заедно хелоуински духчета.

Важно е да оставиш мъфините добре да се охладят, иначе сметаната ще започне да се разтича. След като мъфините са охладени, позволи на детето да ги покрие с бита сметана с лъжица или директно със сметана на спрей. Колкото по-неправилна е формата, толкова по-добро духче ще се получи. Слагате два шоколадови чипса на връхчето на сметаната и имате бързи страшни вкусни мъфини духчета за Хелоуин.

Украса за мъфини за Хелоуин с топери за кексчета

Тематични мъфини за Хелоуин с шоколадова заливка и хартиена украса
Как да приготвим бързо страшни, вкусни мъфини за Halloween 7

Украсата с топери за кексчета е една от най-забавните украси, която може да се прави с детето.

Предлагат се готови различни страшни топери за празника като вещерска шапка, тиква, прилеп, духчета и дори черна котка. Ако не успяваш да откриеш подобни топери, няма място за притеснение. Можеш бързо и лесно да сътвориш такива с детето, като така ще го ангажираш с полезно и приятно занимание, което не включва компютър. Вариантите са да принтираш избрани мотиви, например тиква или духче, и да ги изрежете. А ако имаш малък талантлив художник у дома, може той да ги нарисува с твоя помощ. Изрязвате готовите топери и ги слепяте с двойно залепващо тиксо на върха на клечка за зъби.

След като вече имате топери, време е да покриете мъфините. Може да използвате сметана, готов крем за торти или дори малко разтопен шоколад, в който да се потопят шоколадови или ванилови мъфини. Накрая поръсете с шарени захарни пръчици.

Украса за мъфини за Хелоуин с ярък шарен крем

vanilla muffins
Как да приготвим бързо страшни, вкусни мъфини за Halloween 8

Покрай празника винаги изпъкват ярките и грабващи цветове, независимо дали ще са под формата на грим, костюм, или вложени в сладките бонбонени изненади.

Ако детето ти иска мъфини с шарена глазура, но ти нямаш представа как да я направиш, ние ще ти предложим идеалното решение. Нашите мъфини с глазура с вкус на дъвка, лимон, шоколад и малина са в ярки, красиви цветове, на които шарена поръска, желирани паяци и топери ще изпъкват прекрасно.

След като сте украсили мъфините за Хелоуин, може да ги поставите в тематични хартиени формички със страшен десен и да ги подредите на трапезата. Ако в процеса на украсяване са ви останали желирани бонбони паяци, червеи и тикви, може да ги наредите покрай мъфините.

Съвет от нас: В този ден се хапва доста сладко, затова ако искаш все пак да намалиш част от приетатата от децата захар, може да използваш черен шоколадов чипс без захар и глутен. С чипса може да направиш само украсата за духчета, а друга част да разтопиш за глазура. По този начин ще намалиш цялостно сладостта на страшните десерти.

Това бяха нашите предложения как да приготвиш бързо страшни мъфини за Хелоуин. Без да губиш време или нерви дали сместа ще се получи, може да поръчаш нужните бройки мъфини от нашия сайт бързо и лесно, да заредиш любимите украси на твоето дете и да се впуснете заедно в тази кулинарна забава. А красивите шарени мъфини на празничната трапеза ще ви радват поне ден-два, ако успеете да им устоите.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Съдържание

    Бъди винаги информиран.

    Абонирай се

    Научавай първи за нашите промоции и новости!

    2024 © Baci Dolci | Created by DigiFox

    Абонирай се

    Научавай първи за нашите промоции
    и новости!